Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Blue Hacathon (Ανοικτά Δεδομένα στην Ακτοπλοία)

Tαξιδεύουμε με «ΑΝΟΙΚΤΑ» ΠΑΝΙΑ στο ΑΙΓΑΙΟ με ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ!


Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της σχετικά με τα Ανοιχτά Δεδομένα και τις Ανοιχτές Τεχνολογίες, υποστηρίζει και συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2015 το BLUE HACATHON με θέμα τη δημιουργία ανοιχτών δεδομένων (open data) στις επιβατικές μεταφορές στο Αιγαίο και την ανάπτυξη μεθόδων και εφαρμογών που χρησιμοποιούν ανοιχτά δεδομένα.


- Είστε Προγραμματιστής, Αναλυτής Δεδομένων, Business Analyst;
- Σας ενδιαφέρει η Ναυτιλία, η Ακτοπλοία στο Αιγαίο και τα Ανοικτά Δεδομένα;
- Έχετε το ενδιαφέρον να μάθετε και θέλετε να αποκτήσετε την εμπειρία συμμετοχής σε ένα (Blue) Hackathon με πραγματικά δεδομένα από την ζήτηση, όπως αυτή εκφράζεται στο OpenSeas, και την επιβατική κίνηση στο Αιγαίο (δεδομένα από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.);
- Θέλετε να προτείνετε την ανάπτυξη εφαρμογών που χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα και να εξερευνήσετε επιχειρηματικές δραστηριότητες μαζί με τις επιχειρήσεις του κλάδου;

Εγγραφείτε μέχρι 24.09!




Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, Πειραιάς, Λιμάνι
10πμ-2μμ: BLUE STAR 2 (ναι! στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου)
3μμ-7μμ: Υπουργείο Ναυτιλίας (Πειραιάς - Λιμάνι)
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015
11πμ-8μμ: Υπουργείο Ναυτιλίας (Πειραιάς – Λιμάνι)

- Έχουμε data για να μετατρέψουμε σε Ανοικτά και να επεξεργαστούμε. Έχουμε ασύρματο δίκτυο. Έχουμε μια ομάδα ειδικών και μεντόρων να δουλέψουν μαζί σας! Φέρτε μόνον το laptop σας!

- Δεδομένα που θα γίνουν ανοικτά -- και μετά αντικείμενο ανάλυσης: Έκφραση ακτοπλοικής ζήτησης, αναχωρήσεις-αφίξεις ανά λιμάνι, δρομολόγια πλοίων κλπ.

Blue Hackathon Site: https://goo.gl/elR4dh


Διοργάνωση:






Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ

H μη-κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 29 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τιςανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της η ΕΕΛ/ΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece) και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).