Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Κυκλοφόρησε το νέο ενημερωτικό δελτίο της ΕΕΛ/ΛΑΚ

Με ποικίλη και πλούσια ύλη για τα νέα στις ανοιχτές τεχνολογίες κυκλοφόρησε στα τέλη Ιουλίου το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της ΕΕΛ/ΛΑΚ.



Στο ενημερωτικό δελτίο θα βρείτε τις εκδηλώσεις των ανοιχτών τεχνολογιών του μήνα ανα εβδομάδα, που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Ελλάδος καθώς και του εξωτερικού με διεθνή ενδιαφέρον.



Στην ύλη του επίσης περιλαμβάνεται η συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ της ΕΕΛ/ΛΑΚ και του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ που έχει ως στόχο να διαχυθεί προς το ευρύ κοινό όλο το υλικό που έχει συγκεντρώσει το «ΔΙΑΖΩΜΑ».



Ακόμα χρήσιμο είναι το άρθρο με τις οδηγίες για την ψηφιακή υπογραφή εγγράφων με τη χρήση της Ακαδημαϊκής Ταυτότητας και Ανοιχτού Λογισμικού.



Μεγάλο ενδιαφέρον για το ανοιχτό περιεχόμενο παρουσιάζει επίσης η δράση της Wikipedia για την Ελευθερία Πανοράματος, ενώ για τις Ανοιχτές τεχνολογίες η παρουσίαση του Dronecode και ο Διαγωνισμός Ανοιχτής Σχεδίασης Εξοπλισμού Δημοσίων Χώρων είναι μερικά από τα πιο σημαντικά άρθρα του μήνα.



Δείτε ακόμα παραδείγματα χρήσης των αδειών creative commons. Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η ταινία  ALPHA – A TRANSMEDIA CINEMATIC PERFORMANCE, όπου όλο το υλικό της έχει διατεθεί με cc άδεια.
Επίσης σημαντικό ενδιαφέρον έχει και το Φωτόδεντρο, ένα Ανοικτό ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο που διανέμεται με την άδεια Creative Commons.



Βέβαια ποιος θα αψηφίσει το κάλεσμα για ubuntu install fest  σε όλη την Ελλάδα.
Συμπλήρωσε τη φόρμα και γίνε εσύ αυτός που θα διοργανώσει το ubuntu istall fest και θα διαδώσει το ανοιχτό λογισμικό στην περιοχή σου!

Περισσότερα νέα ανοιχτών τεχνολογιών δείτε στο: https://newsletters.ellak.gr/archives/1507/





Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ

H μη-κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΛ/ΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 29 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τιςανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στην ΕΕΛ/ΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της η ΕΕΛ/ΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece) και είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).